Skellefteå Yogaskola hälsar dig varmt välkommen till yoga för hela dig. Jag, Åsa som driver Skellefteå Yogaskola sedan 2017 undervisar i klassisk yoga enligt Satyananda Yoga traditionen.
Satyananda Yoga är ett yogasystem som ser till hela människan, och har därför utgångspunkten i de fem klassiska yogasystemen (hatha yoga, raja yoga, bhakti yoga, jnana yoga, karma yoga). Satyananda Yoga lägger stor vikt vid att utveckla medvetenhet och närvaro, och att acceptera dig själv som du är just nu – din kropp, dina tankar och känslor.
Undervisningen följer de yoga- och meditationstekniker som förmedlats av Bihar School of Yoga i Indien. Varje lektion är uppdelad i fyra moment. Vi börjar alltid med asana – kroppspositioner som sedan följs av pranayama – andningstekniker. Vi tillämpar en liggande djupavslappningsteknik –  yoga nidra och avslutar med en stunds sittandemeditation. Meditation lärs ut stegvis på Yoga grund 1. Med dessa fyra moment som hör till yoga har du tränat och berört hela dig. 

Kurserna är uppbyggda som en process där vi bygger vidare och går djupare med de yogaövningar vi gått igenom under tidigare lektioner. Lektionerna är väl genomtänkta i förväg men jag som lärare lyssnar också till gruppen och dess behov. 

Anpassningar utifrån coronaviruset
Vi är noga med att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. För att delta i yogasalen har vi återigen färre deltagare med större mellanrum mellan mattorna. Vi fortsätter hålla fast vid de förebyggande åtgärderna med att vara extra noggrann med rengöring och desinficering. Vi rengör mattorna efter varje klass, byter filtarna, använder handsprit och vi stannar hemma/deltar online visa zoom om du känner symtom. Önskar du ta med egen yogamatta och filt går det bra. Förutom att du kan välja att delta live online via zoom får du även vid kurserna varje klass som en videoinspelning som du kan nyttja hur många gånger du vill. Läs gärna mer här: Trygghetspolicy covid – 19

YOGAPROGRAM
Alla yogakurser hålls både på plats i yogasalen i anpassad liten grupp (utifrån restriktionerna) och live online via Zoom. På kurserna får även tillgång till veckans lektion som en videoinspelning, som du kan nyttja flera gånger under en vecka.

Just nu är det fullbokat i yogasalen på mån-ons kurserna. Det finns platser kvar för att delta online via zoom.

 • Yoga grund 1: onsdagar, kl.18.00. – 19.45
  Anmälan och mer information: yoga grund 1
 • Yoga grund 2: måndagar, kl.17.45. – 19.30 (Tema prana & pranayama)
  Anmälan och mer information: Yoga grund 2
 • Yoga fortsättning: tisdagar, kl.17.45. – 19.45 (tema konsten att slappna av – yoga nidra)
  Anmälan och mer informationYoga fortsättning
 • Yoga lördag minikurser med tema, kl. 10.00 – 11.45 
  Anmälan och mer information och om teman: Yoga lördag minikurs

 “Yoga is not a philosophy, it is a practical science. Philosophy gives yoga knowledge, yoga gives you experience. This is the beauty of yoga. That experience is a manifestation of your inner being.”

                                                                                           –  Swami Satyananda Saraswati

 Varmt välkommen!
//Åsa Larsson
Diplomerad yoga- och meditationslärare enligt Satyananda Yoga Sverige
www.skellefteayogaskola.se


Läs mer om våra kurser


Här hittar du information om aktuella kurser LÄS MER

Anmäl dig här


Fyll i formuläret och anmäl dig KLICKA HÄR