Yoga Bas (grundnivå II) – Yoga och meditation

Passar dig som gått Yoga Grund (grundnivå I) eller har motsvarande kunskaper. Satyananda yoga passar för alla människor och ger redskap till hälsa, sinnesro, inspiration och livsglädje. Kallas även holistisk yoga eller helhetsyoga utifrån att den inkluderar alla de fem klassiska yogaformerna, koncentration och meditation. De ger var och en möjlighet till främst ökad medvetenhet, närvaro, mental träning i form av attityder, avslappning. Med hjälp av yoga skapas en större medvetandet på ett naturligt och harmoniskt sätt. Med hjälp av att kroppen stärks och smidiggörs blir också sinnet lugnt, och då får du lättare att se ditt livsmönster, du ser helheten och får lättare att acceptera det du ser. I accepterandet skapas ett lugn, och självtillit och tillfredställelse utvecklas.

Du får utöva grundläggande asanas (fysiska positioner), grundläggande pranayama (andningsövningar), yoga nidra (djupavslappning) och en stunds sittande meditation. En kurs du med fördel kan gå flera gånger.

Undervisningen följer de yoga- och meditationstekniker som förmedlats av Bihar School of Yoga i Indien. Kursen är uppbyggd som en process där vi bygger vidare och går djupare med de yogaövningar vi gått igenom under tidigare lektioner. Lektionerna är väl genomtänkta i förväg men jag som lärare lyssnar också till gruppen och dess behov.

Svårighetsgrad: Grundnivå II, dvs. grundläggande övningar, i lugnt tempo. Passar dig som är nybörjare såväl dig med erfarenhet av yoga. En kurs du med fördel kan gå flera gånger.

Corona: Under den här pandemin är det ett mindre antal deltagare vid varje klass, cirka 8 – 9 deltagare istället för ca 16 som lokalen rymmer. Vi följer folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer gällande förhållningssätt vid coronaviruset. På hemsidan under HEM hittar du aktuell information och eventuella förändringar.

Datum: Måndagar 12 oktober – 7 december. 9 tillfällen. Kl: 17.45 – 19.45.

Pris: 1180 kr. 9 tillfällen. Pensionärer (över 65 år) och studenter 10 % rabatt (med CSN kort). Du har missade tillfällen tillgodo även kommande termin.

Lärare: Åsa Larsson, diplomerad Yoga- och meditationslärare enligt Satyananada Yoga Sverige.

Lokal Storgatan 26, i samma hus som Lindberg Reklam AB. Cykelparkering finns vid kortsidan av huset (riktningen in mot stan). Bilparkeringsmöjligheter finns längs Tjärhovsgatan och Nordanå (södra Lasarettsvägen är avstängd just nu pga. vägomläggning).

*Det finns yogamattor, filtar och kuddar i lokalen att låna.

Anmälan och mer information nedan, och på hemsidan: www.skellefteayogaskola.se, eller via e – post: asa@skellefteayogaskola.se, eller sms/ring 073 – 1587101

Hör gärna av dig om du har frågor.

Varmt välkommen!


Läs mer om våra kurser


Här hittar du information om aktuella kurser LÄS MER

Anmäl dig här


Fyll i formuläret och anmäl dig KLICKA HÄR